CATA Isla Selene 900 sziget páraelszívó

179 900 Ft
Rendelhető, 2 munkanap
Ingyenes szállítás
WPRO ECO524 univerzális tisztítószer (Ajándék kiegészítő)
1 690 Ft értékben
Amennyiben a készüléket nálunk vásárolja meg.
Termékleírás
CATA Isla Selene 900 inox/fekete üveg sziget páraelszívó 3 év magyar garanciával
 
A páraelszívó szett akcióban CATA MC 20 IX beépíthető mikrohullámú sütővel is elérhető.
 
További elérhető modellek:
  • sziget változat – 90 cm széles - tetősíkra szerelhető Silent Split Exterior külső motor
  • sziget változat –90 cm széles csőközbe építhető Silent Split in Line külső motor
  • fali változat - 60, 70 és 90 cm széles kivitelben belső motorral, vagy külön is megvásárolható ferde vagy lapostetőn elhelyezhető külső motorral (VILPE® tetőventilátor)
 
Külső motoros változatban is rendelhető – a motor nem a páraelszívóban található, hanem távol a készüléktől egy külső egységben, így a zajszint minimálisra csökken. 
  • FALMEC – külső motor (SEM1) SOTTOTETTO T95 – elhelyezés tetőtérben, padlástérben – megfelelő légtechnikai csövek és idomok használatával. Lehetőség szerint a motor és a csövek szigetelése ajánlott az esetleges kondenzvíz lecsapódás elkerülése érdekében.
  • FALMEC – külső motor (SEM2) ESTERNO – elhelyezés külső falon (rendkívül jó megoldás, hiszen az esetek többségében rövid légtechnikai cső is elegendő lehet a bekötéshez, ezáltal a motor még hatékonyabb légszállítást biztosít. 
Külső motoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort! Külső motoros rendszer esetében a motor a páraelszívó ernyőből kikerül és a páraelszívó ernyő a távolabb lévő motorral egy vezérlőkábel segítségével kommunikál, ezzel lehet bekapcsolni a készüléket és fokozatokat is állítani. Minden esetben magában a páraelszívóban található a vezérlés és a világítás, ezt a vezérlést kötik össze a külső motor vezérlésével.
 
A páraelszívó ára nem tartalmazza a külső motor árát. A külső motor árai típusonként változóak, melyek honlapunkon megtekinthetőek.
 
Külön megvásárolható ferde vagy lapostetőn elhelyezhető külső motor (VILPE® tetőventilátor) is az extra csendes megoldásért.
A páraelszívókhoz használható SZIGETELT tetőventilátor-készletek arra szolgálnak, hogy MOTOR NÉLKÜLI ELSZÍVÓERNYŐ beépítése esetén a motor a lakótéren kívülre kerüljön és így jelentősen CSÖKKENJEN A ZAJSZINT. A motor ebben az esetben a tetőventilátorban helyezkedik el, de a páraelszívóról vezérelhető. A cső egy beépített, 50 mm vastag zajszigeteléssel rendelkezik.
A tetőventilátoros páraelszívó rendszer vásárlása esetén a páraelszívó ernyő nem tartalmazza a belső motort!
 
90 cm széles
Inox/fekete üveg front panel
Fektetett T kivitel
Touch control (érintővezérlés)
Halogén világítás (szabályozható fényerő)
4 + 1 intenzív fokozat
 
Zajszint: 40 - 67 dB(A)
Maximális légszállítás szabad kivezetés esetén: 1200 m3/h
Légszállítás UNE EN 61591 szabvány szerint: 645 (TURBÓ: 820) m3/h
Energiaosztály: A+
 
A halogén világítás a hasonló teljesítményfelvételű normál izzónál jobb, vagy alacsonyabb teljesítményfelvétel mellett azonos megvilágítást biztosít kétszer hosszabb élettartam mellett.
 
A fektetett T kivitelű páraelszívónak a teteje lapos, ezért használható polcként is, akár fűszerek tárolására is alkalmas.
 
Az ételszagok és a pára szétterjedésének megelőzése érdekében a főzés megkezdése előtt 5 perccel célszerű a páraelszívót bekapcsolni. A főzés befejezése után az utószellőztető funkció biztosítja a további szellőztetést. 
 
TC3V elektronikus vezérlés
időzítő (utószellőztetés)
automatikus kikapcsolás
zsírszűrő-telítettség kijelző
4 db fém zsírszűrő – CATA-NODOR 2800200 universal premium - mosogatógépben is mosható
 
Légszállítás minimum fokozaton: 200 m³/h
Légszállítás maximum fokozaton: 645 m³/h
Légszállítás intenzív fokozaton: 820 m³/h
Vezérlés: TC3V R
Nyomás: 455 Pa
Motor: BTDCA
Motor teljesítménye: 130 W
Világítás: 2 db (2 x 50 W) halogén
Csőcsatlakozás: Ø 150 mm (javasolt) / Ø 125 mm (minimum)
 
Az üzembe helyezéshez biztos hogy kell:
  • kivezetett üzemmód esetén Bekötő-szett – ebben az üzemmódban az elszívott levegő – a zsírszűrő filteren áthaladva – egy csőrendszeren keresztül a szabadba vagy erre a célra kialakított légtechnikai kürtőbe kerül. Fontos a megfelelő friss levegő beáramlását is biztosítani, mert csak így működnek megfelelő hatékonysággal a készülékek.
A legjobb légszállítási hatásfok elérése érdekében törekedni kell a legrövidebb kivezetési szakasz megvalósítására. Mindig a páraelszívó motorcsonk-átmérőjének megfelelő légtechnikai csöveket és idomokat használjon.
  • belső keringtetési üzemmód esetén Aktívszén-szűrő – ebben az üzemmódban az elszívott levegő a zsírszűrőkön áthaladva, egy aktívszén-filteren is keresztülhalad, mely némileg megszűri a kellemetlen szagokat, gőzöket, majd a megtisztított levegő (a páratartalommal együtt) visszakerül a konyha levegőjébe. Ebben az esetben a kapacitás a szénszűrő állapotától (elhasználódás) függően csökken. Ennek elkerülése érdekében az aktívszén-szűrőket használattól függően 3-6 havonta cserélni kell. Ezek mellett különös figyelmet kell fordítani a fém zsírszűrők folyamatos tisztántartására, szükség esetén ezek cseréje is javasolt.
A szűrőt a motor két oldalára kell feltenni, amely a kürtő belsejében, középen van és el kell forgatni 90 fokkal, amíg az ütközésig be nem kattan.
Ez az üzemeltetési mód csak akkor ajánlott, ha a kivezetésre nincs mód.
 
Rendelhető kiegészítők:
  • CATA Decor BL2859392 aktívszén-szűrő
  • CATA-Nodor 2832004 légelzáró + csőcsonk
  • CATA 2800917 dekor universal pro fém zsírfilter
 
Súly: 37 kg
Szélesség: 900 mm
Mélység: 610 mm
 
Minimum távolság elektromos főzőlaptól: 65 cm
Minimum távolság a gázüzemű főzőlaptól: 65 cm
 
Technikai adatok
Szín inox
Szélesség (cm) 90
Max. légszáll.- EN 61591 (m³/h) 820
Max. zajszint - dB(A) 67
Gyári garancia 3 év